Nieuwsbrief dec. 2018

Beste dames van K.V.G Tilburg,

 

Geheel in overeenstemming met de zonnige zomer is het programma gestart in de stralende zon met een stadswandeling. Dat ligt al weer een tijdje achter ons. Inmiddels zijn lezingen, cursussen en andere activiteiten in volle gang. Laat het ons weten als je iets bijzonder interessant vond of juist niet. De gastvrouw neemt alle opmerkingen mee en zo kunnen we blijven zorgen voor een passend programma.   

 

De jaarvergadering is door ongeveer negentig leden bezocht. Het is mooi om te horen, dat het programma van vorig jaar positief beoordeeld wordt. Ook heel prettig is te ervaren, dat leden zich aanbieden om ondersteunend werk te doen zoals het bezorgen van de programmaboekjes. Dat motiveert ons om bestuurslid te zijn.

 

Een heikel punt is de naamgeving van onze vereniging. Dit punt kwam in de jaarvergadering aan de orde en is ook onderwerp van gesprek in andere KVG’s. (Aspirant) leden laten vaak weten moeite met de katholieke signatuur te hebben. Zoals voorgesteld is in de jaarvergadering zullen we dit verenigingsjaar daarover een enquête houden onder de leden.

 

We wensen je ook het komend halfjaar nog veel mooie dagen toe bij de vereniging en hoe de dialoog over de signatuur ook uitpakt het programma zal daarmee in essentie niet veranderen.  

 

Bestuur K.V.G.

 

Oproep webmaster

Dit verenigingsjaar wordt de overstap gemaakt naar een andere website, zodat de website naadloos aansluit bij het administratieve systeem. Twee bestuursleden gaan hiervoor een scholing volgen en deze klus klaren. Graag zouden wij een derde persoon vinden die zich hierin wil verdiepen. Het gaat niet om een bestuursfunctie, maar om het beheer van de website samen met enkele bestuursleden. Ben jij dat lid met enige affiniteit voor websitebeheer en wil je een bijdrage aan de vereniging leveren, laat het ons uiterlijk 15 december via de mail weten. De scholing vindt waarschijnlijk in januari plaats.

 

Verslag jaarvergadering 27 sept. 2018

Het verslag van de laatst gehouden jaarvergadering word je gelijktijdig toegestuurd met de nieuwsbrief.

 

De collecte voor Stichting Melania heeft € 280,00 opgebracht. Dit bedrag werd door het K.V.G. aangevuld tot € 320,00.

 

Voor het uitstapje naar Albert Heijn is een grote wachtlijst. We hebben geprobeerd nog een extra datum te krijgen, maar helaas is dat voor dit jaar niet gelukt. Misschien volgend jaar.......

 

Voor de volgende activiteiten kan nog ingeschreven worden

 

1.Lunchen bij de ROOI PANNEN

Maandag 18 februari 2019, max. aantal personen 30 Aanvang 12.00 uur

Maandag 25 februari 2019, max. aantal personen 30 Aanvang 12.00 uur

Maandag 25 maart    2019, max. aantal personen 30 Aanvang 12.30 uur!

 

Kosten € 11,00 voor een 3-gangenmenu, drankjes voor eigen rekening. Met dieetwensen kan rekening gehouden worden indien je dit minimaal 2 weken van te voren doorgeeft. Eventuele dieetwensen kun je doorgeven aan Henriette Wijdeven nummer 013-58112652.

 

2.Museumbezoek op dinsdag 26 maart “Religieus museum Uden”.

Zie boekje pag. 28 of de website.

 

3.Museumbezoek “Openlucht museum” Arnhem woensdag 17 april

Programma

8.30 uur vertrek met de bus vanaf station Tilburg Universiteit

10.00 uur aankomst bij het Openluchtmuseum en ontvangst met koffie/thee en gebak

Na het koffiedrinken kan iedereen op eigen gelegenheid de Canon van Nederland bezoeken.

12.00 uur Boerenlunch

13.00 uur Rondleiding met 3 gidsen door het park.  De rondleiding duurt 1.5 uur.

Na de rondleiding is er gelegenheid om zelf te bepalen waar nog interesse in is:

uitgebreider de Canon  bezoeken of het park.

16.00 uur Vertrek naar Tilburg.

De kosten zijn zonder museumjaarkaart  € 62,00 en met museumjaarkaart  € 52,00

  

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is de Canon van Nederland te zien: een presentatie van de hele geschiedenis van ons land, van 'hunebed tot heden'. De nieuwe presentatie, die tot stand kwam in nauwe samenwerking met het Rijksmuseum in Amsterdam als partner, toont hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis aan de hand van historische personen, gebeurtenissen en onderwerpen.

Digitale media worden afgewisseld met authentieke, historische objecten uit eigen collectie en bruiklenen, onder meer uit het Rijksmuseum. Daarnaast wordt het ontstaan van Nederland in breder perspectief geplaatst wat betreft zijn bevolking, klimaat en geografie. Centraal staat Het Verhaal van Nederland, de nieuwe interactieve presentatie in de grote volledig heringerichte, koepel. Spectaculaire 'filmsets' die in elkaar overlopen tonen tien verschillende tijdvakken, opgebouwd uit fragmenten van historische gebouwen en monumenten waartussen de bezoeker vrij kan rondlopen. De 50 vensters van de Canon van Nederland zijn in deze tien tijdvakken verwerkt met historische objecten en audiovisuele presentaties. Boven de decors worden op het plafond luchten geprojecteerd zodat de koepel uit één fascinerend historisch landschap bestaat.

 

4.Natuurwandeling: "het Galgenven” woensdag 10 april. Zie boekje blz. 30 of de website.

 

5.Natuurwandeling: "Gorp de Leij" woensdag 8 mei. Zie boekje blz. 31 of de website.

 

6. Cursus muziek:  woensdagochtend 10.00-12.00 uur. Zie boekje blz. 38 of de website.

 

7. Cursus Filosofie: dinsdagmiddag 14.00 – 16.00 uur. Zie boekje blz. 39 of de website.

 

Let op:

Voor de Nieuwjaarsreceptie is inschrijving tot 15 december mogelijk en voor de Kerstviering tot 10 december.

 

Dit is de inschrijfprocedure:

  •  Ga naar www.kvg-tilburg.nl
  •  Op de pagina rechts zie je INLOGGEN staan. Klik hier op.
  •  Dan verschijnt de pagina van e-Captain.
  •  Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in.
  •  Klik bovenaan op “activiteitenagenda”.
  •  Klik op de activiteit waarvoor je wilt inschrijven en schrijf je in.

 

AANVULLENDE INFORMATIE

 

Lezing 5 april

Zoals eerder vermeld is, kan de geplande lezing niet doorgaan. We hebben een idee voor een alternatief, maar dat is nog niet definitief. Zodra we zekerheid hebben, zal de lezing op de site vermeld worden en in de nieuwsbrief van april. De nieuwsbrief zal echter pas enkele dagen voor de lezing verschijnen.  

 

Dagreis donderdag 21 mei. Informatie hierover krijg je in de Nieuwsbrief van 1 april 2019.

 

Welkom aan de nieuwe leden

Voorafgaand aan de jaarvergadering op 27 september is een kennismakingsbijeenkomst voor nieuwe leden geweest. Van de drieënveertig nieuwe leden maakten er helaas slechts zeven gebruik hiervan.

We nodigen nieuwe leden nadrukkelijk uit om zich tot de gastvrouw/het bestuurslid te wenden bij vragen, opmerkingen of gewoon voor een kennismakingspraatje. We willen graag dat iedereen gastvrij opgenomen wordt. Gelukkig hebben we van een aantal nieuwe leden vernomen, dat dit ook het geval is.

Nieuwe leden sinds 1 oktober zijn: Agnes van der Straaten, Ageeth van Laanen, Riet van Os en Corry Maijen.

 

En ook helaas opzeggingen. Niet van alle opzeggingen is duidelijk wat de reden is, maar regelmatig worden fysieke beperkingen aangegeven. Na 1 oktober is het lidmaatschap stopgezet van: M.J. Appels, Corry van de Laar, Lenie Laval, Margriet Rietmeijer, Joop Westerburger-van Tongeren en Mary Wijman-Konings.

Het aantal leden op dit moment is 260.

 

ATTENTIE: Als je je lidmaatschap wil opzeggen, doe dat dan voor 1 juni SCHRIFTELIJK via de e-mail. Dan hoeven er voor jou geen kosten te worden gemaakt voor het boekje en de verzending ervan. Een telefoontje of terloopse mededeling wordt helaas niet in ons geheugen opgeslagen.

Voor het opstellen van de nieuwe begroting is het ook van belang om te weten van hoeveel leden we kunnen uitgaan.

Indien je door omstandigheden toch later opzegt, vragen we € 7,50 voor de gemaakte kosten.

 

We hebben eerder toegezegd, dat je een oproepje zou kunnen plaatsen in de nieuwsbrieven. We hebben nog geen oproepjes ontvangen. Hierbij wel een voorbeeld van een oproepje. Als je een oproepje wilt plaatsen in de volgende nieuwsbrief, stuur dit dan per e-mail naar kvgtilburg@hotmail.nl

 

VOORBEELD:

Dag wandelliefhebber,

Ik zoek een paar mensen om 1x per week gedurende 1 uur in redelijk tempo te wandelen. Heb je daar zin in, mail me dan.

Naam…. ………        Emailadres (of telefoonnummer) ………..