Museumbezoek

“Museum More en Kasteel Ruurlo”

 

Datum

Donderdag 25 oktober 2018

Tijd

8.00 uur

Vervoer

Per bus

Vertreklocatie

Station Universiteit

Kosten met MK

€ 50,00

Kosten zonder MK

€ 75,00

Gastvrouw

Henriëtte Wijdeven tel: 013 581 12 65

 

Programma:

Rond 10.00 uur komen we aan in Gorssel bij Museum More. De bus kan tot aan het museum komen. Hier krijgen we koffie/thee met gebak bij Café More Loetje.

Om 11.00 uur is er een inleiding voor de hele groep aan de hand van een PowerPoint presentatie door een gids. Deze inleiding duurt een uur en daarna kan men zelf nog een uur rondlopen door het museum.

Om 13.00 uur is er een lunch bij Café More Loetje.

Om 14.00 uur vertrek per bus naar Kasteel Ruurlo. Hier komen we rond 14.45 uur aan. Bezoek kasteel Ruurlo op eigen gelegenheid, gratis bezoekersgids bij de balie. Iets eten of drinken kan men in de Orangerie op eigen kosten.

Om 16.30 uur vertrekt de bus weer richting Tilburg,

 

 

 

Museum More is het grootste museum voor modern realisme.

Het museum biedt een uniek, prachtig overzicht van een eeuw figuratieve kunst met werken van Jan Mankes, Charley Toorop, Raoul Hynckes, Pyke Koche en Wim Schuhmacher.

 

 

Kasteel Ruurlo is een rijksmonument en een van de mooiste kastelen van de omgeving, omringd door een prachtige Engelse landschapstuin. Wie wil kan een gratis documentaire bekijken.

In het kasteel staat het leven en werk van grootmeester Carel Willink centraal, maar er zijn ook bijzondere creaties van modeontwerpster Fong Leng te zien.

 

 

“Religieus museum Uden”

                 

Datum

Dinsdag 26 maart 2019

Tijd

12.30 uur

Vervoer

Bus

Vertreklocatie

Station Universiteit

Kosten met MK

€ 17,00

Kosten  zonder MK

€ 24,50

Gastvrouw

Henriëtte Wijdeven tel: 013-581 12 65

 

 

Het museum voor religieuze kunst in Uden is ondergebracht in een abdijcomplex met een bijzondere historie. Sinds 1713 zijn de zusters Birgittinessen de bewoners. Zij kochten het (vervallen) klooster in 1711 van de Kruisheren, maar het is sinds 1440 onaf-

gebroken bewoond geweest, uniek in Nederland. De zusters zijn jarenlang op bedeltocht geweest om de restauratie van het klooster te kunnen bekostigen.

 

Uniek is dat dit de enige plek in Nederland is waar een museum is gehuisvest in een bewoonde abdij. Daarnaast heeft dit museum een uitzonderlijke collectie van nationaal belang. Het gaat om een bijzondere collectie religieuze kunst van de late Middeleeuwen tot nu. Veel bezoekers ervaren dit museum als een ontdekkingstocht. Religieuze kunst is niet altijd de meest aansprekende kunst, maar dit is een misvatting. Vanuit de (kunst)historie gezien is religieuze kunst namelijk van onschatbare waarde en de topstukken reizen regelmatig de hele wereld rond.

 

Ook heeft dit klooster een eigen kruidentuin, die naar Middeleeuws voorbeeld is aangelegd en waarin meer dan 200 soorten kruiden,

verdeeld over vier afdelingen groeien. Naast geneeskrachtige planten, waar de kruiden naar hun werking bij elkaar staan, zijn er aparte bedden voor keukenkruiden, verfstofplanten en zeldzame inheemse gewassen.

Laat je verrassen!!!

 

We vertrekken weer uit Uden om 16.00 uur.

 

 datum

 woensdag 17 april 2019

 Tijd

 8.30 uur

 Vervoer

 bus

 Vertrek locatie

 Station Universiteit

 Kosten met MK

 € 52,00

 Kosten zonder MK

 € 62,00

 Gastvrouw

 Ans van de Loo Tel: 06 34 06 02 92

 Nel Bos Tel: 06 15 01 00 22 

 

Programma

 

8.30 uur Vertrek met de bus vanaf station Tilburg Universiteit

10.00 uur Aankomst bij het Openluchtmuseum en ontvangst met koffie/thee en gebak

Na het koffiedrinken kan iedereen op eigen gelegenheid de Canon van Nederland bezoeken.

12.00 uur Boerenlunch

13.00 uur Rondleiding met 3 gidsen door het park 

De rondleiding duurt 1.5 uur.

Na de rondleiding is er gelegenheid om zelf te bepalen waar nog interesse in is:

uitgebreider de Canon  bezoeken of het park.

16.00 uur Vertrek naar Tilburg.

 

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is de Canon van Nederland te zien: een presentatie van de hele geschiedenis van ons land, van 'hunebed tot heden'. De nieuwe presentatie, die tot stand kwam in nauwe samenwerking met het Rijksmuseum in Amsterdam als partner, toont hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis aan de hand van historische personen, gebeurtenissen en onderwerpen.

Digitale media worden afgewisseld met authentieke, historische objecten uit eigen collectie en bruiklenen, onder meer uit het Rijksmuseum. Daarnaast wordt het ontstaan van Nederland in breder perspectief geplaatst wat betreft zijn bevolking, klimaat en geografie. Centraal staat Het Verhaal van Nederland, de nieuwe interactieve presentatie in de grote volledig heringerichte, koepel. Spectaculaire 'filmsets' die in elkaar overlopen tonen tien verschillende tijdvakken, opgebouwd uit fragmenten van historische gebouwen en monumenten waartussen de bezoeker vrij kan rondlopen. De 50 vensters van de Canon van Nederland zijn in deze tien tijdvakken verwerkt met historische objecten en audiovisuele presentaties. Boven de decors worden op het plafond luchten geprojecteerd zodat de koepel uit één fascinerend historisch landschap bestaat.